SVM – VC NOAD

Marknesse, 07-11-2015

De Triangel

Na een ruime week rust na de mooie overwinning op Bas Autowas mochten we vandaag aantreden in Marknesse tegen SVM.

Het was even wennen voor de meeste spelers… Spelen op zaterdag was toch lang geleden en het overdag opladen van de batterijen op zaterdag ging toch anders dan tijdens een door-de-weekse dinsdag.

In plaats van werken moesten er nu eerst boodschappen worden gedaan en allerlei klusjes in en rond huis. Nu weet ik niet of dat de ideale voorbereiding voor een wedstrijd is, maar het was nu eenmaal niet anders.

Maar goed. De lange en donkere reis naar Marknesse moest worden ondernomen. Het leek wel een aflevering van Floortje naar het einde van de wereld… Wat ligt Marknesse een eind weg van de bewoonde wereld.

Eenmaal aangekomen was het opladen en de concentratie weer zien te vinden.

En dat was nodig want na amper 4 punten in de eerste set bleek er een lekkage boven ons speelveld te zijn waardoor spelen niet meer mogelijk was. Dus werd het een kwestie van het ene veld afbreken en het andere veld opbouwen. Ondertussen was het weer zoeken naar de concentratie…

Na de herstart van de wedstrijd bleek dat het moeilijk volleyballen. Verschillende spelers hadden in opdracht van onze coach nieuwe goed kleurende schoenen gekocht. Deze waren echter nog niet stroef genoeg om goed te kunnen spelen op de gladde en vochtige vloer van de hal.

Zowel Wilgo, Bart als Michel hadden met de nieuwe schoenen veel last van de gladheid. Nu waren laatstgenoemden zo slim of zo gelukkig geweest om hun oude schoenen mee te nemen (Wilgo daarentegen… ach ja). Deze werden halverwege de 2e set uit de tassen gehaald om toch heelhuids de wedstrijd af te kunnen maken. Het verschil was merkbaar.

Over het verloop van de wedstrijd kunnen we redelijk kort zijn. SVM is een team dat waarschijnlijk gaat degraderen en gewoon niet goed genoeg is. Ze pakken wel her en der hun setjes maar dat zal niet genoeg zijn.

Wij speelden zelf niet goed maar hadden geen enkele keer het idee dat we punten zouden laten liggen. Alleen al door middel van redelijk simpele servicedruk konden we met gemak overeind blijven.

Om een lang verhaal kort te houden. Het was een redelijk simpele 4-0 overwinning en dat moest natuurlijk gevierd worden. Eerst in de toch wel gezellige kantine en daarna met merendeel van de spelers in het Plein. De sapjes smaakten goed…