VC NOAD – Bas Autowas Zwolle

Meppel, 27-10-2015

Koedijkslandenhal

Na ons kortstondige avontuur in de regiobeker waren we dinsdag weer toe aan de volgende competitiewedstrijd.

Onze tegenstander waren de heren van Bas Autowas (vanaf hier BA) uit Zwolle. In dat team zagen we tot onze lichte verbazing oude bekenden rondlopen waarvan we dachten dat de een met volleybalpensioen zou zijn en de ander ergens anders zou spelen.

Maar niets was minder waar en het moet gezegd… Dat was niet in ons nadeel.

De ideale voorbereiding is misschien moeilijk te omschrijven (zeker voor een amateurteam als de onze), maar deze week was het wel heel erg goed. De pittige en scherpe training van donderdag zorgde voor heldere koppies voor en tijdens de wedstrijd en de nieuwe trainingspakken zorgde voor eenheid voor, tijdens en na de wedstrijd.

Tijdens de eerste set bleek al dat (zoals gezegd) de training nog goed in onze hoofden zat. Iedereen (Wilgo, Gerco, Vincent, Bart, David en Michel) was scherp en oplettend op de acties van onze tegenstander. Ook de scherpe coaching van Rianne met hulp van Marnix en Remco zorgde voor veel duidelijkheid.

Nu begon BA in onze ogen niet met de sterkste opstelling waardoor wij vrij simpel naar een 25-14 overwinning konden spelen. Scherpe strakke services, goede passing en goede spelverdeling van David zorgde voor een kansloze 1e set voor BA.

Aan het begin van de 2e set werd er wel gewisseld door onze tegenstander, maar het niveau van ons was zo goed dat ook deze set vrij makkelijk met 25-17 werd binnen gehaald. Het spel van BA was vrij voorspelbaar zodat wij vaak met onze verdediging op de goede plek stonden (en dat gebeurt niet zo heel vaak) en dus vrij makkelijk de rally af konden maken.

Tja en daar stonden we ineens met 2-0 voor tegen een tegenstander waarvan we vooraf dachten dat het wel eens een hele moeilijke zou kunnen zijn.

En tegelijkertijd stond onze tegenstander een beetje beteuterd te kijken. Dit hadden zij blijkbaar ook niet verwacht. Dus dachten ze met weer een wisseling het tij te kunnen keren.

Nu moet eerlijkheidshalve wel gezegd worden dat die wisseling de wedstrijd deed veranderen. BA ging een stuk beter spelen en wij hadden in de 3e meer moeite om mee te komen en/of aan te haken. Vooral omdat we halverwege deze set een kleine inzinking hadden en er een gat van (dacht ik) 5 punten was ontstaan.

Dankzij een paar goede serviceseries en sterke aanval/verdediging kwamen we wel weer terug in deze set. En waren er kansen om de set te winnen; let wel… waren. Op het moment dat we voorstonden kwam er een goede serie van BA en kwamen ze op 24-23 en eigen service. Deze voerden ze goed uit en wonnen daardoor de 3e set.

Daar waar we vorig seizoen meteen van slag waren aan het begin van de 4e set en meestal deze set zouden gaan verliezen waren we vandaag in andere sferen. Deze set waren we meteen weer scherp en overduidelijk de betere ploeg. Ons zelfvertrouwen had geen knak gekregen door het verlies maar ons alleen maar gesterkt.

Met wederom goed spel, goede positiespel en goed reacties op de nog steeds redelijk voorspelbare acties van onze tegenstander zetten we meteen druk en bleven we goed volleyballen. Resultaat was een 25-21 overwinning in de 4e set en onze eerste 3-1 overwinning van het seizoen. En dat smaakt naar meer!!!

Zoals u kunt lezen is de schrijver dezes nog steeds licht euforisch over het vertoonde spel en komt het geschreven misschien iets overdreven over.

Echter is dit niet het geval; zeker vergeleken met het begin van vorig seizoen is het heerlijk om te zien hoe we als team zijn gegroeid en op elkaar zijn ingespeeld door goede training en coaching.

Het moeilijkste moet nu nog komen… Dat is dit niveau vasthouden en laten zien dat we dit vaker kunnen. Dus de eerstvolgende wedstrijd op 7-11 winnen tegen SVM op Marknesse (of is het in Marknesse…). In ieder geval spelen we dan onze eerste uitwedstrijd van het seizoen en verwachten we dat er toch wel wat supporters ons komen ondersteunen. Toch???