Bekerwedstrijd VC NOAD – Flash Nieuwleusen

De Schakel, Nieuwleusen

Het voordeel van het 1e team zijn is dat je het avontuur van de Nevobo Beker aan kan gaan.

En dat avontuur bracht ons in de loting Flash Nieuwleusen H1 als tegenstander. Dit team speelt in de promotieklasse waardoor wij natuurlijk als underdog naar voren kwamen.

Het positieve hiervan is dat er totaal geen druk achter deze wedstrijd zat en we dus vrij uit konden spelen. Zeg maar, een extra teamtraining en nuttig voor onze competitie.

En dat was te merken.

We (Remco, Gerco, Wilgo, Bart, Vincent en Marnix) begonnen lekker aan de wedstrijd en namen constant een kleine voorsprong tegen de ploeg die momenteel 5e staat in de promotieklasse. Vooral op onze servicedruk hadden de heren aan de andere kant van het net geen antwoord. Strak en diep serveren… Niet echt moeilijk maar blijkbaar voor Flash wel.

Dat niveau konden we vrij lang volhouden, maar richting het einde van de set kwam dan toch het niveauverschil naar voren. Flash ging een tikje sneller en iets slimmer spelen en sleepte de set met 21-25 binnen.

Dit scenario speelde zich ook af in de 2e set (met opa Jafeth in plaats van Bart) waarbij we zelf wat meer fouten maakten en Flash had geleerd van de 1e set. Ze waren eerder bij de les en maakten zelf minder fouten. Ook was de scheidsrechter niet helemaal foutloos (merendeel in ons nadeel), maar dat had op het eind niet veel uitgemaakt.

De 3e set namen we vanaf het begin met een hele goede serviceserie een grote voorsprong en had Flash de grootst mogelijke moeite om aan te haken. Helaas konden wij zelf (met Michel in plaats van Marnix op spelverdeling) dit niveau niet vasthouden en lieten we de tegenstander met een paar goede punten weer in de wedstrijd komen.

Hoewel wij zelf richting het einde van de set konden aanhaken konden we toch niet meer voor een verrassing zorgen.

Ondanks het verlies van de andere sets met 17-25 en 20-25 konden we uitermate tevreden terug kijken op een geslaagde training met een goede opkomst (meer dan normaal …).

Als we dit niveau ook tijdens onze reguliere competitie kunnen halen kunnen we de doelstelling voor dit lopende seizoen (middenmoot) halen!

Tot slot willen we hierbij David van harte feliciteren met de geboorte van Anna!