VC NOAD – SVI

Meppel, 06-10-2015

Koedijkslandenhal

 

Na lang wachten mochten we eindelijk weer aantreden in een wedstrijd tegen SVI. Vorig seizoen waren dit 2 leuk opgaande wedstrijden waarbij het onderlinge resultaat mooi werd verdeeld.

Het leek wel of de lijn van vorig seizoen netjes werd doorgetrokken door de beide teams. De wedstrijd ontspon zich tot een leuke pot volleybal die alle kanten op kon gaan.

En dat gebeurde dan ook; iets waar we trouwens vooraf al blij mee waren geweest en waar we achteraf anders over dachten…

Want ondanks dat er 3 weken zaten tussen onze eerste wedstrijd (3-2 winst op Dalvo) en deze wedstrijd waren er toch wat blessures en afwezigen.

Onder andere onze beide badmeesters (Vincent en Remco) hadden wat knieproblemen en reserve-manus-van-alles David zat ziek thuis. Aangezien ook hard-hitter Lieuwe niet aanwezig was (iets met Afrika) werd het ietwat krap op de bank.

Maar ondanks (of door) bovenstaande werd er hard gewerkt en bij vlagen goed gevolleybald.

De eerste set ging mooi gelijk op en eindigde in een nette 25-22 overwinning voor ons. De volgende set viel echter zwaar tegen. De tegenstander ging iets tactischer spelen en voor we daar als ervaren team een antwoord op hadden gevonden was het 21-25 en 15-25 voor SVI.

Natuurlijk zorgde dat niet voor paniek of onrust dankzij de goede coaching van Rianne. Die zette de neuzen weer de goede kant op (door middel van een goede schop onder de kont…). Dat resulteerde in een hele goed set van onze kant met een alles zeggende 25-13 overwinning voor ons.

Dus zou je zeggen… Die 5e set is natuurlijk dan een makkie. De tegenstander is geknakt en wij slepen die set binnen… Helaas gaat dat verhaal niet op. SVI had nog een tactisch sterke troef achter de hand.

Om de wedstrijd binnen te halen wisselden ze de spelverdeler. Oud MAZ-er Peter L werd na 4 sets bedankt voor de diensten en mocht langs de kant kijken hoe zijn teamgenoten sterk begonnen aan die beslissende 5e set.

Iets wat wij te laat deden en dat resulteerde in een 12-15 en 2-3 verlies.

Maar zoals al eerder gezegd… Een goede wedstrijd en een uitslag waar we vooraf voor zouden tekenen en waar we nu dus achteraf ietwat teleurgesteld op terug kijken.