VC NOAD – Vovem

Meppel, 10-11-2015

Koedijkslandenhal

Tja, hoe kan je als verslaggever deze wedstrijd fatsoenlijk verwoorden… Dat heet een uitdaging!

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Marknesse waar we met 4-0 wonnen en de wedstrijd tegen Bas Autowas (3-1 winst) in gedachten liepen we zowaar een heel klein beetje naast onze schoenen…

Gelukkig hadden we in Vovem een tegenstander die ons als een echte Al Bundy weer in de schoenen kreeg.

De combinatie van een complete offday aan onze kant en een tegenstander die absoluut te laag op de ranglijst stond maakte het eigenlijk niet leuk volleyballen en de minste wedstrijd van ons seizoen.

Deze wedstrijd is in principe elke set hetzelfde geweest. Vanaf het begin van de set liepen we achter de feiten aan tegen een tegenstander met heel veel lengte, kwaliteit en ervaring. De pass kwam niet aan, de aanval stond praktisch elke keer tegen een gigantisch blok en variëren in de aanval was onbegonnen werk aangezien de verdediging van onze tegenstander goed stond.

Alleen in de laatste set was er enige hoop in ons spel te vinden, maar of dat nu kwam door verslapping van Vovem of door meer vertrouwen bij ons durf ik niet te zeggen. Feit is wel dat op het moment dat de tegenstander even wat meer druk gaf de kleine voorsprong als sneeuw voor de zon verdween en de set ook verloren ging.

Het voordeel van deze wedstrijd is dat we onze offday hadden tegen een tegenstander waarvan we (waarschijnlijk) al zouden verliezen en dat het niet gebeurde tegen een relatief makkelijkere opponent.

De opdracht voor de volgende wedstrijd is simpel:

Tijdens de komende training oefenen op de gemaakte fouten en er dus van leren, de koppen leeg maken en focussen op de volgende wedstrijd in en tegen Vollenhove.