VVSA – VC NOAD

Dit was zo’n wedstrijd die we kunnen typeren als een echte VC NOAD-wedstrijd…

Daar waar we de wedstrijd tegen Vovem een week eerder terecht verloren omdat de tegenstander gewoon veel beter was, is de nederlaag tegen VVSA niet echt logisch.

Mede omdat we niet volledig waren (maar 1 wissel) wisten we vooraf dat het niet al te makkelijk zou worden en dat iedereen scherp zou moeten zijn.

En daar ontbrak het eigenlijk wel een beetje aan.

Want ondanks de winst in de eerste set was het vanaf begin een rare wedstrijd.

Vanaf het begin ging het wel redelijk gelijk op, maar was er aan een kant het gevoel dat er wel wat halen zou zijn maar was er direct een onzekerheid in ons spel en misten we overtuiging.

Het spel was niet heel goed, maar wel degelijk. Zowel onze tegenstander als wij konden aanvallend weinig inbrengen maar dankzij het maken van iets minder fouten haalden we toch de eerste set binnen.

Op zich zou daar genoeg vertrouwen uit moeten zijn gehaald om de 2e set vol door te gaan. Maar zoals al aangegeven was dit een echte VC NOAD-wedstrijd, dus begonnen we niet zoals we waren geëindigd. Ook een wissel waarbij Remco voor Michel kwam hielp, ondanks het goede spel van Remco niet.

Nu moet ook gezegd worden dat bij onze tegenstander de aanval beter begon te lopen. Vooral hun middenaanval begon goed te lopen en daar hadden we de rest van de wedstrijd totaal geen grip op. Het betrof ook een speler die hoog sprong, lang was en hard kon slaan of goed keek. Zelfs met een 3-mans blok scoorde hij 90% van de ballen (en hij kreeg er veel).

En dat was dan meteen het manco bij ons… De servicedruk van ons was te slap waardoor de spelverdeler van VVSA makkelijk de pass kon verwerken en zijn aanvallers kon vinden.

Nu ging het qua spel in de 3e en 4e set wel iets beter maar ook een spelverdelers-wissel in de 3e set waarbij Michel voor Marnix in het veld kwam hielp niet. We kwamen wel iets dichterbij maar mede door onze mindere servicepass en rallypass moesten we toch onze meerdere erkennen in VVSA.

En dat was eigenlijk onnodig.

Nu is het een kwestie van zo snel mogelijk de vieze smaak van deze rare wedstrijd weg te spoelen door een overwinning bij en op CSV 3!