CSV – VC NOAD

Voor de 3e keer achter elkaar mag ik een verslag maken over een verloren wedstrijd.

Nu is dat feit op zich niet zo heel erg (natuurlijk schrijf ik liever over gewonnen wedstrijden), maar vooral de manier waarop de laatste 2 wedstrijden zijn verloren maakt het voor mij niet makkelijker.

Maar goed, laten we het maar houden op een mooie uitdaging…

In ieder geval mochten we aantreden op een trainingsavond in de hal van CSV. Omdat we zoals gewoonlijk mooi op tijd waren konden we mooi kijken naar de wedstrijden die nog bezig waren.

Achteraf gezien hadden we dat beter niet kunnen doen omdat we op een of andere manier het niveau van deze wedstrijden als ijkpunt voor ons zelf aanhaalden. De wedstrijden voor ons waren dames 3e en 4e klasse en dat was het niveau dat wij ook haalden.

De 1e set begonnen we niet scherp en afwachtend. Misschien was er iets van onderschatting aangezien CSV toch 4 punten onder ons stond of hadden we de stand van vorig seizoen nog in gedachten. In ieder geval was het niet goed.

Alhoewel CSV overduidelijk liet zien te laag te staan op de ranglijst; toch was ons verweer beneden de maat. De pass kwam niet goed aan, zodat Marnix de midspelers niet kon bereiken. Ook de servicedruk was ver onder de maat.

Duidelijk was dat in de 2e set uit een ander fust moest worden getapt. En dat gebeurde dan ook. Servicedruk, goede passing… Ineens liep het. Tot ongeveer halverwege de set. Vanaf dat moment was de schwung weg en gaven we de marge van (ik dacht) 5 punten weg en verloren we net zo makkelijk de set.

Voor de 3e set werd er weer een ander fust bijgehaald om te kijken of we nu wel konden aanklampen. Met Arjen als mid en Michel als spelverdeler werd het een en ander omgegooid. In deze set haalde dit niet zo heel veel uit, maar in de laatste en 4e set betaalde deze wissel zich bijna uit.

Mede door meer servicedruk en iets meer knokken kwamen we tot een spannend einde van deze set. Echter door een curieuze beslissing van de scheidsrechter werd ons toch een punt door de neus geboord.

Een mooie aanval van onze kant werd hard ingeslagen aan de kant die de 2e scheidsrechter zou moeten zien. Deze gaf de bal echter uit alhoewel zelfs de CSV-supporters op de tribune al riepen tegen de 1e scheids dat de bal in was. Deze kon dat echter niet zien en moest afgaan op de beslissing van de 2e.

Duidelijk is wel dat we voor de rest van het seizoen (aangezien we zaterdag tegen koploper Zwolle 4 moeten dus vanaf het nieuwe kalenderjaar) het geheel anders moeten aanpakken.

Zo kan het in ieder geval niet verder, maar dat moge duidelijk zijn na deze slechte wedstrijd.